Rabosították a Momentum kispesti képviselőjét, aki korrupciógyanús ügyeknek járt utána

2020. július 15., 16:45

Szerző:

Feljelentették, majd rabosították Paróczai Anikót, a Momentum Mozgalom kispesti önkormányzati képviselőjét

– jelentette be a párt közleményében.

Február elején jelent meg a „Kispest, Nagy Lopás” videósorozat első része, amelyben Paróczai bemutatta, hogy a nyilvánosságra került és elhíresült kispesti hangfelvételeken elhangzottak alapján milyen bizonyítékokra bukkant. Bejelentette, hogy megtalálta a kispesti vagyonkezelő vezetője, Kránitz Krisztián spanyolországi medencés villáját, amely a kikért földhivatali dokumentumok szerint Don Ferenc Krisztián Kránitz nevén szerepel. Az ingatlan nem volt feltüntetve Kránitz vagyonnyilatkozatában.

Kránitz az Indexnek azt nyilatkozta, hogy övé az ingatlan, és azt mondta, azért nem szerepelt a 2019 januárjában leadott vagyonnyilatkozatában, mert 2019 februárjában kapott értesítést a tulajdonjoga bejegyzéséről.

Paróczait feljelentették becsületsértés és különleges adatokkal való visszaélés miatt, be kellett mennie a 18. kerületi kapitányságra, ahol rabosították. 

A tavaly őszi önkormányzati választások előtt szivárogtak ki titokban készített hangfelvételek, amelyeket a Hír TV és a Magyar Nemzet hozott nyilvánosságra. A csatorna és a lap szerint ezeken az akkor még MSZP-s önkormányzati képviselő, Lackner Csaba kólának nevezte egy fehér porral teli zacskó tartalmát, és korrupciógyanús üzelmekről beszélt, többek között Kránitz kapcsán.