Kiskutyákat, zárjegy nélküli cigarettát, valamint hamis parfümöt foglalt le a NAV

Zárjegy nélküli cigarettát, hamis parfümöt és gazdátlan kiskutyákat foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai az M7-es autópályán egy összehangolt akcióban.

2023. április 4., 13:42

Szerző:

A NAV keddi, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint hét szolgálati kutyával a 7-es főút Somogy vármegyei szakaszán is felléptek a pénzügyőrök. Az alig néhány órás közös munka eredményeként több mint 600 hamis parfümöt, zárjegy nélküli cigarettát, ismeretlen eredetű alkoholt és papírok nélkül utazó kiskutyákat is találtak.

A mintegy 13 millió forint értékű szállítmányokat a NAV munkatársai lefoglalták, és eljárást indítottak. A kutyákat egy állatmenhely fogadhatja be.

A közös akció célja a jogsértések felderítésén túl a kutyavezetők és a szolgálati kutyák együttműködése, összeszoktatása volt – tudatta a NAV.

(Kiemelt kép: illusztráció - a NAV munkatársa szagol meg egy csomagot a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből kimenő postai küldemények ellenőrzése során a Magyar Posta nyíregyházi telephelyén 2013. november 13-án. Az adott évben több mint másfél tonna adózatlan dohányterméket foglaltak le.  Fotó: MTI Fotó: Balázs Attila)