Kinyitott a lepkekert a Fővárosi Állatkertben

Akadnak olyan lepkefajok, amelyeknek szárnyai részben átlátszók, így könnyen beleolvadnak a környezetbe. 

2022. május 28., 15:26

Szerző:

Szombaton megnyitotta kapuit a Fővárosi Állatkert lepkeháza, két tucat különféle trópusi lepkefajjal és félezernél is több egyeddel. A lepkék szabadon vannak engedve az épületben, ahova természetesen be is lehet lépni. 

Látnivalóban igazán nincs hiány, hiszen az itt bemutatott fajok mindegyike igen különleges, és többnyire nevezetes is valamiről. Akadnak például termetes, tenyérnyinél is nagyobb példányok. De akad olyan lepkefaj is, amelynek szárnyai részben átlátszók, így könnyebben bele tud olvadni környezetébe.

A bemutatott fajok nagy része távoli tájakon, Közép- és Dél-Amerikában, Délkelet-Ázsiában, esetleg Afrikában őshonos, tehát javarészt trópusi fajokhoz tartoznak. Időnként előfordul, hogy hazai fajokat is bemutatnak, vezetett séták keretében, amelyekről itt tájékozódhat. 

(Kiemelt képünk: királylepke. Fotó: Shutterstock)

07:20

Tüntetők ellen intézkedek a rendőrök a csütörtök esti bejelentett státusztörvényellenes demonstráció lezárulta után. A TASZ helszínen lévő megfigyelője szerint a résztvevők csak a békés gyülekezéshez való jogukat gyakorolták.

Tegnap 19:54

Új program indítását tervezi a kormány, amelynek keretében ösztönözni fogják a magyar vállalkozások külföldön keletkezett profitjának hazai befektetését a kapacitásaik bővítése érdekében – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Oslóban.