Kilépett a Fideszből Ruck Márton

Nem akar a továbbiakban olyan döntések részese lenni, amelyeket szerinte egyéni érdekek vezérelnek, ezért kilépett a Fideszből Medgyesegyháza volt polgármestere, Ruck Márton.

2023. április 16., 08:24

Szerző:

Ruck 2010 és 2014 között volt a Fidesz színeiben a Békés megyei település polgármestere, majd elvesztette az önkormányzati választást a korábban több cikluson keresztül is a várost vezető Nagy Bélával szemben. 2019-ben ismét fideszes vezetés került Medgyesegyháza élére. Ekkortól viszont már Kraller József vezette a várost, Ruck pedig már képviselőként sem volt jelen a helyi politikában – emlékeztet a Telex.

Ruck Márton 2020 őszén a település Fidesz-csoportjának alelnökeként kezdeményezte Simonka György akkori országgyűlési képviselőnek a pártból történő kizárását, azt követően, hogy Simonka ellen bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt emeltek vádat.

Az expolgármester szombaton a közösségi oldalán úgy fogalmazott: „a döntés szabadsága mindenkit megillet! Ezzel a szabadsággal éltem a tegnapi napon, amikor hivatalosan bejelentettem, hogy lemondok a helyi Fidesz-csoport elnöki tisztségéből, és kilépek a Fideszből”.

Kiemelte,

nem kíván asszisztálni az olyan döntésekhez, amelyek egyéni érdekeket szolgálnak, továbbá szembefordíthatják egymással a polgártársait.

„Teszem ezt azért, mert itt születtem, itt élek, és nekem mindig Medgyesegyháza lesz az első!” – tette hozzá.

(Ruck Márton koszorúz a 2023. március 05-ei megemlékezésen. Fotó: Ruck Márton Facebook-oldala)

 

 

 

 

Miután  a 21 Kutatóközpont és a Publicus is enyhe Tisza előnyt mért a legfrissebb kutatásában, várható volt, hogy a kormányzati oldal közvélemény-kutatói is megszólalnak. Az eredmény borítékolható: Nézőpont Intézet szerint a Fidesz vezet, nem is kicsit.