Kihívások előtt áll az Orbán- kormány, ezért G. Fodor Gábor a Századvég Alapítvány új elnöke

2018. október 8., 18:36

Szerző:

G. Fodor Gábor a Századvég Alapítvány új elnöke, miután a korábban négyfős kuratórium egyik tagja, Orbán Balázs államtitkár lett – írja a hvg.hu. A Századvég honlapján azt közölte, hogy az államtitkárra avanzsáló Orbán Balázs a nyár elején lemondott kuratóriumi tagságáról., ezért az alapítvány a mostani ülésén a kuratóriumi tagok egyhangúlag arról döntöttek, hogy a testület a jövőben három taggal működik tovább.

„Arról is egyhangú döntés született, hogy időről időre az aktuálisan meghatározott célokhoz, feladatokhoz illeszkedve választják ki a kuratóriumi tagok maguk közül a kuratórium elnökét. 

A kuratórium szerint a Magyarország előtt álló XXI. századi kihívásokra a politikának, a kormányzásnak új válaszokat kell találnia. Ebben a munkában szeretne még határozottabb arcéllel részt venni a Századvég Politikai Iskola Alapítvány. Mindezek szellemében a kuratórium egybehangzó szavazással döntött arról, hogy mostantól a kuratórium elnöki tisztét az eddigi elnökhelyettes, G. Fodor Gábor tölti be.

Az eddigi elnök, Barthel-Rúzsa Zsolt elnökhelyettesként folytatja munkáját, a kuratórium harmadik tagja pedig a továbbiakban is Görgényi Tamás marad.”

Az alapítványnál történő változások azért érdekesek, mert a Századvég saját közlése szerint is „az Alapítvány keretein belül működő kiadó” gondozza a Századvég folyóiratot, amelynek főszerkesztőjét és teljes szerkesztőségét nemrég kirúgták, a 88. lapszámot pedig visszavonták.

 

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.