Kifogynak a kis benzinkutak a hatósági áras üzemanyagokból

Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke szerint a kétezer hazai töltőállomásból száz kifogy a 95-ösből vagy a dízelből a hét második felére.

2022. szeptember 3., 20:22

Szerző:

Egri Gábor a Népszavának adott interjújában elmondta, hogy a kis benzinkutaknak ígért állami támogatás kifizetése bár a kérvények beadása után elindult, a kúthálózatonkénti 2,3 millió euróról 400 ezer, majd 200 euróra csökkent. A kiskutak helyzete továbbra is elkeserítő a tavaly november 15-i 480 forintos üzemanyagár-sapka bevezetése óta. Bár az Ifka-támogatás nem hagyja, hogy a kutak éhen haljanak, változatlanul a piaci kiszorítás áldozatainak érzik magukat.

A Független Benzinkutak Szövetségének elnöke szerint a súlyos üzemanyag hiány még 2-3 hétig is tarthat

Utána abban bízik, hogy az OMV schewchati és a Mol százhalombattai finomítók karbantartása és javítása befejeződhet. „A világpiaci folyamatokat elnézve nem tartom kizártnak, hogy októbertől a piaci üzemanyagárak is becsúszhatnak 480 forint alá, gazdasági alapon is megteremtve a kivezetés – Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter által szintén megpendített – lehetőségét” – tette hozzá Egri. 

(Kiemelt képünk: Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke (j) és Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára a kisbenzinkutak támogatásáról tartott sajtótájékoztatón az Agrárminisztériumban 2022. augusztus 16-án. A kormány folytatja a kisbenzinkutak támogatását, ezért erre a célra 18,5 milliárd forintot különítettek el. MTI/Kovács Tamás)

 

 

 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.