Újra drágul az üzemanyag

Péntektől újra emelkedik az üzemanyagok ára azok számára, akikről levették az ársapkát. 

2022. augusztus 18., 14:04

Szerző:

A gázolaj piaci ára 15, a benziné 5 forinttal nő péntektől. Aki piaci áron tankol, az a 95-ös benzint a mostaninál 5 forinttal drágábban kapja, átlagosan literenként 671,9 forintért, a gázolaj esetében pedig 15 forintos lesz a drágulás, az már 745,9 forintba kerül majd – írja a hvg.hu. 

A hatósági ár továbbra is 480 forint, de július vége óta ezen az áron már csak a magánszemélyek által üzemben tartott gépjárművekbe és a taxikba lehet tankolni. Ráadásul a benzinkutak ezt is korlátozhatják, a Molnál például naponta egy tankolás engedélyezett hatósági áron.

(Kiemelt fotó: Üzemanyag tankoló - benzin és dízel-pisztolyok egy üzemanyagtöltő állomáson. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre)

Magyarország gázellátása biztosított és az lesz a téli hónapok alatt is - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.

A parlament 151 igen, 12 nem szavazattal és 19 tartózkodás mellett fogadta el az európai uniós költségvetési források felhasználásának ellenőrzésével összefüggő egyes, a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványokat, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt, valamint az Európai Csalásellenes Hivatal ellenőrzéseit érintő törvények módosítását.

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Savkat Mirzijojevet, Üzbegisztán köztársasági elnökét, közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár kedden.