Kiengedték az előzetesből a csengeri örökösnőt

Az asszony Kósa Lajost verte át az 1300 milliárdos örökségével.

2019. június 21., 13:19

Szerző:

Házi őrizetbe került Sz. Gáborné, aki sokan csak a csengeri örökösnőként ismerhettek meg a hírekből – értesült a 24.hu. A nőt még tavaly 368 millió forintnyi csalással gyanúsították meg, valamint zárolták a vagyonát.

Hazahozták és őrizetbe vették Szabó Gábornét, a csengeri örökösnőt
Fotó: Forrás: police.hu

A tavalyi országgyűlési választási kampányban írta meg az akkor még kormánykritikus Magyar Nemzet, hogy Kósa Lajos miniszter közjegyzői okiratban vállalta, hogy segíti a nő vagyonát megfelelően kezelni. A csengeri asszony azt állította magáról, hogy 1300 milliárd forint örököse lett, aminek megszerzése elhúzódó jogi procedúra, ezért sokaktól – köztük Kósától – különböző támogatásokat kért, többektől pénzt.

Az esett azért is kiemelkedő volt, mert az egyik legátlátszóbb csalási módszerrel sikerült átverni az Orbán-kormány egyik miniszterét. Mivel Kósa okiratban vállalt együttműködést a nővel, azt a papírt másoknak mutogatva arra is felhasználhatta az asszony, hogy további embereket verjen át, hiszen jóban volt egy miniszterrel. Nem mellékes tényező, hogy

Kósa Lajos 800 millió forintot meghaladó jutalmat várhatott a nőtől egy közjegyzői irat szerint, amit a politikus anyjának juttattak volna.

Érdekesség, hogy bár dokumentumok igazolják, hogy Kósa Lajost milyen trükkel verték át, valamint az is kiderült, hogy "nem stróman édesanyjának" 800 millió forintot szeretett volna juttatni a nő által, mégis 50 százalék feletti eredményt ért el a politikus a választókörzetében.

Az asszony története teljesen tragikus fordulatokat vett, férje és fia is öngyilkosságot követett el a botrány kirobbanása miatt.