Kiengedték a kórházból a combon szúrt rendőrt

Kiengedték a kórházból Dobos László rendőr törzszászlós szolgálatirányító parancsnokot, aki a csütörtök éjjeli késelős incidensben a combján szerzett sérülést.

2023. január 14., 15:48

Szerző:

A BRFK Facebook-oldalára kitett videó tanúsága szerint a parancsnok már otthon, a családja társaságában folytatja a gyógyulást. A rendőrség úgy értesült, hogy a karján és mellkasán megszúrt Kállai László rendőr főtörzszászlós, körzeti megbízottat szombat délelőtt engedhették haza.

2023. január 12-én 22 óra 11 perckor érkezett bejelentés, hogy Budapest XI. kerületében, egy Lecke utcai társasházban egy ott lakó férfi az egyik szomszéd lakás ajtaját beszakította, és a lakásba be akar jutni. A megerősített létszámban kiérkező rendőrök a férfit intézkedés alá vonták, majd a férfi az egyenruhásokra támadt. A támadó egy késsel három rendőrt megszúrt, majd az utcára menekült, ahol az egyik járőr figyelmeztető lövést követően lábon lőtte, és elfogták. 

Az egyik rendőr, olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban életét vesztette. Magyarország belügyminisztere Baumann Péter r. főtörzsőrmestert Hősi Halottá nyilvánította és soron kívül előléptette rendőr főhadnaggyá. A posztumusz főhadnagy februárban lett volna 30 éves.

(Kiemelt képünk: Képernyőfelvétel a BRFK Facebook-oldalán közzétett posztban szereplő videóból. Forrás: BRFK-Facebook)

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.