Kiengedték a börtönből a VV Fanni meggyilkolásával gyanúsított B. Lászlót

2019. június 13., 11:18

Szerző:

Elhagyhatta a börtönt a VV Fanni megölésével gyanúsított B. László - olvasható a Fővárosi Törvényszék sajtóközleményében. Az emberöléssel gyanúsított férfi bűnügyi felügyelet alá kerül, a határozatban megjelölt lakást csak külön engedéllyel hagyhatja el, és nyomkövetőt is kap.

A Budai Központi Kerületi Bíróság végzését június 12-én a másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék változtatta meg, mert úgy ítélte meg, hogy „az arányosság, a fokozatosság és a szükségesség elvének szem előtt tartása mellett a bűnügyi felügyelet az eljárás jelenlegi szakaszában már elegendő, de szükséges eszköz is a kényszerintézkedéssel elérni kívánt célok biztosításához.”

VV Fanni
Fotó: RTL II

A bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja továbbra is fennáll, a gyanút alátámasztó bizonyítékok köre a kényszerintézkedés legutóbbi meghosszabbítása óta nem bővült. Figyelemmel azonban a bűncselekmény tárgyi súlyára és a kiszabható büntetés mértékére, B. László személyi szabadságának korlátozását továbbra is indokoltnak tartja. (Bűnügyi felügyelet a terhelt jelenlétének biztosítása, a bizonyítás megnehezítésének vagy meghiúsításának megakadályozása, illetve a bűnismétlés megakadályozása érdekében rendelhető el.)

A ValóVilág című reality-műsorból ismert Novozánszki Fanni 2017. november 20-án tűnt el egy budapesti albérletből. A lakóház kamerafelvételeinek tanúsága szerint B. László cipelte le a ház mélygarázsába és tuszkolta be az ott parkoló bérelt autójába az alélt lányt. A kocsiban vérnyomokat és kötelet is találtak a nyomozók, rajta Novozánszki Fanni és B. László DNS-ével. A férfi 2017. november 27. óta az ügy egyetlen gyanúsítottja.

A nő holtteste a máig nem került elő.