Kevesebb mint 24 óra alatt gyűjtötte össze Karácsony Gergely az előválasztáshoz szükséges húszezer aláírást

A Vígszínház ügyéről, valamint a parkolási reformról is beszélt főpolgármester.

2021. augusztus 24., 11:58

Szerző:

Kevesebb mint 24 óra alatt összegyűlt a szükséges húszezer aláírás Karácsony Gergely előválasztáson történő indulásához – jelentette be a főpolgármester kedd reggeli Facebook videójában. Kiemelte, hogy miniszterelnöki ambíciói nem fogják háttérbe szorítani főpolgármesteri feladatait.

Aláírásgyűjtést tartott hétfőn Karácsony Gergely kampánycsapata, amelynek kertében egy nap leforgása alatt összegyűlt a szükséges aláírásszám, hogy a jelenlegi főpolgármester megmérettethesse magát az előválasztáson. Ezzel ő lett az első, akinek sikerült elérni a szükséges határszámot.

Karácsony Gergely kiemelte, hogy habár már elindult a kampány, de fő feladatának ezután is azt tekinti, amire felhatalmazták a szavazók. Ennek megfelelően több bejelentést is tett. Ismertette, hogy részt vett a Vígszínház társulati ülésén, ahol megerősítették Rudolf Péter igazgatói szerepét. Valamint beszélt a főváros több kerületben véghez vitt parkolási reformról. Leszögezte, hogy a fideszes kerületekben is szeretnék átvinni a módsítást, azonban ehhez az adott kerületek polgármestereinek együttműködésére lesz szükség.

(Kiemelt kép: Karácsony Gergely egy aláírásgyűjtés helyszínén a budapesti Kálvin téren 2021. augusztus 23-án. Fotó: Karácsony Gergely Facebook-oldala)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.