Kevesebb mint 24 óra alatt gyűjtötte össze Karácsony Gergely az előválasztáshoz szükséges húszezer aláírást

A Vígszínház ügyéről, valamint a parkolási reformról is beszélt főpolgármester.

2021. augusztus 24., 11:58

Szerző:

Kevesebb mint 24 óra alatt összegyűlt a szükséges húszezer aláírás Karácsony Gergely előválasztáson történő indulásához – jelentette be a főpolgármester kedd reggeli Facebook videójában. Kiemelte, hogy miniszterelnöki ambíciói nem fogják háttérbe szorítani főpolgármesteri feladatait.

Aláírásgyűjtést tartott hétfőn Karácsony Gergely kampánycsapata, amelynek kertében egy nap leforgása alatt összegyűlt a szükséges aláírásszám, hogy a jelenlegi főpolgármester megmérettethesse magát az előválasztáson. Ezzel ő lett az első, akinek sikerült elérni a szükséges határszámot.

Karácsony Gergely kiemelte, hogy habár már elindult a kampány, de fő feladatának ezután is azt tekinti, amire felhatalmazták a szavazók. Ennek megfelelően több bejelentést is tett. Ismertette, hogy részt vett a Vígszínház társulati ülésén, ahol megerősítették Rudolf Péter igazgatói szerepét. Valamint beszélt a főváros több kerületben véghez vitt parkolási reformról. Leszögezte, hogy a fideszes kerületekben is szeretnék átvinni a módsítást, azonban ehhez az adott kerületek polgármestereinek együttműködésére lesz szükség.

(Kiemelt kép: Karácsony Gergely egy aláírásgyűjtés helyszínén a budapesti Kálvin téren 2021. augusztus 23-án. Fotó: Karácsony Gergely Facebook-oldala)

A korábbi kerek évfordulókhoz képest szerényebb külsőségek közepette volt kénytelen ünnepelni a 70. születésnapját az orosz elnök. A Blikk úgy tudja, hogy – a korábbi évekkel ellentétben – Orbán Viktor és a hivatalban lévő köztársasági elnök sem köszöntötte fel az orosz elnököt.

Helyi népszavazást kezdeményez az LMP a Debrecenbe tervezett kínai akkumulátorgyárról, mivel attól tart, hogy annak jelentős vízfelhasználása felgyorsítja a város kiszáradását – jelentette be Murguly Mátyás, a párt helyi politikusa pénteken sajtótájékoztatón.

Október 18-án 11 órakor kísérik utolsó útjára Szakcsi Lakatos Bélát, a magyar dzsessz kiemelkedő alakját. Az október 2-án 80. életévében elhunyt Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművésztől, a nemzet művészétől a Fiumei úti sírkert 41-es művészparcellájában vesznek végső búcsút.