Korábban érkezik a nyugdíj, mutatjuk mikor

Ebben az évben kétszer is korábban érkezhet meg a nyugdíj a szokásos 12-éhez képest. 

2023. szeptember 7., 15:56

Szerző:

Korábban megírtuk, mennyivel emelkedhet a nyugdíjak összege novemberben, most az is kiderült, mikorra várható a nyugdíj kifizetése 2023 hátralévő hónapjaiban.

A nyugdíjakat minden hónap 12-én utalják, vagy ha ez hétvégére esik, akkor a 12-éhez legközelebb eső munkanapon. Azok kapják a leghamarabb tehát, akiknek nem a postás viszi a pénzt. A posta ugyanis hónap 12-én kezdi a kézbesítést és 12 napon át végzi. Az év hátralévő részében az utalás napjai így alakulnak:

Szeptemberben és októberben a hónap 12. napja hétköznap, így az utalás napja szeptember 12., kedd. Októberben pedig 12-e, csütörtök – írja a Blikk. Novemberben a 12-e hétvégére esik, így már két nappal előbb, november 10-én, pénteken küldik a bankszámlákra a pénzt. A decemberi nyugdíj pedig jócskán előbb jön az ünnepi időszak, az ajándékvásárlások és bevásárlások segítése miatt. A dátum itt december 1., pénteki nap.

(Kiemelt képünk: Kiemelt képünk illusztráció: Dervalics György kézbesítő (b) a pénzt számolja Horváth Lászlónénak, a nyugdíjas lakásában. Dervalics György 15 éve dolgozik a Magyar Postánál, Nagykanizsán az 1-es számú hivatalban. Fotó: MTI | Varga György)