Birtokba vette a Kétfarkú Kutyapárt az Erzsébet hidat

A rendőrök elvonultak, a színpad az úton, és még néhány járható sáv is maradt.

2022. július 15., 21:07

Szerző:

Péntek estére is csaknem teljesen lezárták a tüntetők az Erzsébet hidat a Magyar Kétfarkú Kutyapárt „Legyen minden jobb!” fantázianevű hídfoglaló piknikjén. A Magyar Hang tudósítása szerint a párt – választási ígéretének megfelelően – ingyen sört osztott, van színpad is, ahol Döme Zsuzsanna, a párt alelnöke és Ferencváros alpolgármestere, valamint Kovács Gergő pártelnök beszélt.

A rendőrség először bátortalan kísérletet tett a hídfoglalással egyebkötött piknik megakadályozására, este nyolc óra után valamennyivel azonban levonultak a helyszínről, így a blokád az Erzsébet híd pesti oldalán elhelyezkedő Szabad Sajtó úton akadálytalanul folytatódhat.

Sokan kutyával és gyerekkel érkeztek, és a Magyar Hang facebookos, élő videós helyszíni beszámolója szerint igazán családias hangulat alakult ki az eseményen. A párt pedig bejelentette, „rezsivédelmi népszavazást és konzultációt indít”, miután a kormány szerdai bejelentése értelmében ezt a programot is jelentősen visszavágják.

A hídfoglalások a kata adónemet tulajdonképpen majdnem teljesen visszavágó törvénymódosítás bejelentése után kezdődtek a fővárosban kedden, akkor biciklis futárok szervezésében a Margit hidat vonták pár órára blokád alá, kemény rendőri oszlatást eredményezve ezzel. Szerdán azután a Momentum tüntetését követően a résztvevők ugyancsak számos fővárosi csomópontot lezártak. Vidéken Debrecenben és Szegeden is sor került már tiltakozásokra.

(Kiemelt kép: Az Erzsébet híd blokádja a Magyar Kétfarkú Kutyapárt 2022. július 15-i tüntetésén. Fotó: Magyar Kétfarkú Kutyapárt, Facebook)

Tegnap 21:15

A háború és a brüsszeli szankciók okozta energiaválság miatt a kormány kiviteli tilalmat rendel el az energiahordozókra, így a tűzifára is. Az energia-ellátásbiztonság szempontjából stratégiai jelentőségű tűzifa külföldre történő kivitelét a kormány kontroll alatt tartja, szükség esetén korlátozni is tudja és elővásárlási jogával is élhet, közölte Nagy István agrárminiszter a Magyar Közlönyben megjelent rendelettel összefüggésben.