Ismét autómentes lesz a pesti alsó rakpart egy szakasza, két napig

Ezen a hétvégén is megnyílik a Pesti alsó rakpart egy szakasza, a gyalog, kerékpárral vagy rollerrel közlekedők autómentes környezetben használhatják a Margit híd és az Irányi utca közötti rakpartszakaszt – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

2023. március 24., 16:14

Szerző:

A tájékoztatás szerint az útszakaszra péntekről szombatra virradó éjszakától vasárnap 23 óráig nem hajthatnak be a gépjárművel közlekedők. A déli irányú közúti forgalom az Irányi utcai lehajtón térhet le a rakpartra, a Közraktár utcától északi irányba közlekedők a Havas utcánál hagyhatják el azt.

A rakpart idén március 18-án nyílt meg először az érdeklődők előtt, és a társaság közlése szerint az elkövetkező hétvégeken és ünnepnapokon „folytatódik ez a hagyomány”.

Teljes átadásáig a Lánchíd és a hozzá kapcsolódó járdaszakaszok továbbra is munkaterületnek számítanak, ezért a megnyitott pesti rakpartszakaszon közlekedők a Széchenyi István térnél letérve az ajánlott gyalogosútvonalat használhatják, amire a kihelyezett tájékoztatók hívják fel a figyelmet.

(Kiemelt kép: kerékpárosok és sétáló turisták a pesti Duna-parton, az idősebb Antall József rakparton 2022. Április 17-én. Fotó: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre)