Két kihívó is bejelentkezett Fekete-Győr András tisztségéért

2018. június 1., 15:07

Szerző:

Az április 8-i parlamenti választások nyomán távozó Fekete-Győr Andráson kívül Nemes Balázs volt pécsi képviselő-jelölt és Dukán András volt elnökségi tag is indul a pártelnöki tisztségért a Momentum Mozgalom június 10-i tisztújító kongresszusán – írja az Azonnali

Nemes Balázs a Momentum volt elnöke és alelnöke, Fekete-Győr András és Soproni Tamás között Pécsen
Fotó: Nemes Balázs/Facebook

Indulását bejelentő üzenetében Nemes Balázs arról írt, önbecsapásnak tartja, hogy a Momentum országos párt, a fő célja az, hogy a vidéki alapszervezeteket, ezen belül is az egyetemvárosokban működő alapszervezeteket felfuttassák. Dukán András Ferenc eközben azzal dobta be magát a küzdelembe, hogy szerinte a Momentum nem jó irányba tart, aminek a centralizáció az oka. Egy bátor mozgalmat képzel el, amely nem fél egyértelműen állást foglalni megosztó kérdésekben. 

„Nem építhetünk mozgalmat, ha olyan egyszerű kérdésekre se vagyunk hajlandóak válaszolni, hogy mit gondolunk az Orbán-kormányról”

– írta.

Nemes Balázs a Momentum egyik alapítója. Februárban derült ki róla, hogy még 18 évesen, 2010-ben antiszemita, homofób kijelentéseket tett egy podcast-adásban. Ezekért bocsánatot kért. 

Dukán András matematika- és etikus vállalkozói ismeretek tanárként 2016 tavasza óta a Momentum tagja.  

 

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.