Brutális bántalmazásból és kényszermunkából szökött meg egy férfi

10 éven át tartották fogva a most 29 éves áldozatot, akit az egész család bántalmazott és kényszermunkára kényszerített.

2022. szeptember 2., 10:30

Szerző:

Emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt indított eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) egy 42 éves nagykőrösi férfi ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy tíz éven át kihasznált egy jelenleg 29 éves férfit, akit napi 10 óra fizikai munkára kényszerített és bántalmazott – közölte a rendőrség honlapján a PMRFK pénteken.  

Kényszermunka mellett kint kellett aludnia

Az áldozat mintegy 10 éve élt egy nagykőrösi családnál, ahol munkát kínáltak neki, de egy idő után korlátozták a mozgását. Rendszeresen megverték, éheztették, fizetség nélkül dolgoztatták, fizikailag és lelkileg megnyomorították. Tisztálkodási lehetőségeit korlátozták, fekhelye a ház udvarán volt – csak akkor engedték be az előszobába vagy a garázsba, ha esett az eső vagy nagyon hideg volt. Testét számos sérülés borította, rugdosták, ököllel verték, léccel, fadarabbal, slaggal csépelték – sorolta a rendőrség.

A férfi többször próbált megszökni, de mindannyiszor megtalálták, majd megverték. Utolsó próbálkozása után öccse vette magához, ő tett feljelentést az ügyben.

A Pest megyei rendőrök kedden fogták el a gyanúsított 42 éves férfit, akinek letartóztatását a bíróság elrendelte. A férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését, állítása szerint senkit nem kényszerített munkára, dolgozójának megfelelő lakhatási körülményeket biztosított, napi háromszor etette. Ugyanakkor az igazságügyi pszichológus szerint az áldozat beszámolója logikus és élményszerű – írta a rendőrség.

 (Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock.com)

21:31

A korábbi kerek évfordulókhoz képest szerényebb külsőségek közepette volt kénytelen ünnepelni a 70. születésnapját az orosz elnök. A Blikk úgy tudja, hogy – a korábbi évekkel ellentétben – Orbán Viktor és a hivatalban lévő köztársasági elnök sem köszöntötte fel az orosz elnököt.

19:41

Helyi népszavazást kezdeményez az LMP a Debrecenbe tervezett kínai akkumulátorgyárról, mivel attól tart, hogy annak jelentős vízfelhasználása felgyorsítja a város kiszáradását – jelentette be Murguly Mátyás, a párt helyi politikusa pénteken sajtótájékoztatón.

2022. október 7., 16:44

Október 18-án 11 órakor kísérik utolsó útjára Szakcsi Lakatos Bélát, a magyar dzsessz kiemelkedő alakját. Az október 2-án 80. életévében elhunyt Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművésztől, a nemzet művészétől a Fiumei úti sírkert 41-es művészparcellájában vesznek végső búcsút.