Gyermek fizikai munkára kényszerítése miatt nyomoznak két ember ellen Baranyában

Egy baranyai nő saját gyermekkorú unokáját kényszerítette éveken át fizikai munkára, emberkereskedelem és kényszermunka miatt indult ellene nyomozás – közölte a rendőrség a honlapján vasárnap.

2022. július 10., 10:29

Szerző:

Az ügyben a rendőrök pénteken fogták el a 63 éves nőt és 50 éves élettársát a Baranya megyei Botykapeterden.

A gyanú szerint az asszony a gyámsága és gondozása alatt álló, most 13 éves fiú unokáját az elmúlt két évben rendszeresen fizikai – főként mezőgazdasági – munkára kényszerítette, a munkáért kapott pénzt pedig elvette a gyermektől. A gyanú szerint a férfi szállította munkába a fiút, amikor pedig ellenkezett, veszekedéssel, kiabálással kényszerítette munkára. Előfordult, hogy a férfi vette át a gyermek munkabérét, és átadta a nagyanyjának.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a nőt és a férfit is emberkereskedelem és kényszermunka elkövetésével gyanúsította meg, kihallgatta, őrizetbe vette, és kezdeményezte a letartóztatásukat – olvasható a police.hu-n.

(Kiemelt kép: rendőrautó. Fotó: Michal Fludra / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

18:35

A BRFK részletes választ küldött szerkesztőségünknek azzal kapcsolatban, mi is pontosan a sorsa a Szabó Bálint szegedi ügyvéd által belengetett budapesti gazdatüntetésnek. A rendőrség információi szerint a kért útvonalra már korábban bejelentett rendezvények miatt augusztus 20-ára nem kaptak területfoglalási engedélyt, de a tüntetést megtarthatják, csak éppen a belvárosba nem mehetnek be.

16:01

Kedd éjfélig hőségriadót hirdettek a tikkasztó hőmérséklet miatt. A forróság a házi kedvenceink szerveztét is megviseli. Önfeledt futkározás közben is megtörténhet a baj, de egy közös utazás során is túlhevülhetnek az állatok. Minden esetben a gazdik felelőssége a hőguta elkerülése.