Kényszerleszállást hajtott végre Ferihegyen egy utasszállító gép

2019. július 28., 07:22

Szerző:

Műszaki hiba miatt Budapesten szakította meg útját az Air Baltic légitársaság Hanía (Kréta) - Helsinki járata szombaton este - írja az Airportal.hu.

Az Airbus A220-300-as repülőgép pilótái hibát tapasztaltak a kormányszerveknél, ezért döntöttek az út megszakítása és a budapesti leszállás mellett. A repülőgép Marosvásárhely térségében fordult Budapest irányába, majd kezdte meg a süllyedést Ferihegy felé. Az Airbus A220-300-as repülőgépet a Repülőtéri Hivatásos Tűzoltóparancsnokság járművei a futópálya mellett várták.

A repülőgép szombaton este 21:55-kor biztonságosan leszállt a budapesti repülőtér 31R futópályáján, majd a kijelölt 278-as számú állóhelyre gurult.

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.