Kékeden az önkormányzat bírsággal fenyegeti azokat, akik a saját házuk előtt parkolnak, a polgármester életszerűséget ígér

2018. május 27., 20:35

Szerző:

Egy rendelet tanúsága szerint a közterület-használati díj ötszörösére akarja bírságolni a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kéled önkormányzata azokat a községbelieket, akik engedély nélkül parkolnak a saját házuk előtt – derül ki a Hírt TV Célpontjának a riportjából. Kapott felszólító levelet Veselovsky Máriusz volt polgármester is, aki  elmondta, az ő közterület-használata tényleg mindössze abból áll, hogy a kocsiját a kapubejáró előtt hagyja, amikor hazaér.

A kissé abszurd döntés oka, hogy a 180 lelket számláló Kékedre egyre többen költöznek Szlovákiából, és a Hír TV szerint annyira felkapták a községet, hogy az már gyakorlatilag az alig 20 kilométerre lévő Kassa alvó települése lett. Egy betelepülő nő ennek kapcsán a riportban azt mondja, számára a parkolás nem gond, az viszont igen, hogy az önkormányzat nem kommunikál túl jól a községbeliekkel. A váratlanul, a semmiből érkező hivatalos felszólító levél legalábbis ezt sugallja.

A közterület-használatért kiszabott bírság ellen Kékeden petíció indult, amelyet eddig 78-an írtak alá. Hunkár Sándor polgármester a Célpontnak azt mondta, büntetni fogják, akik nem tartják be a rendeletet, de az élőírásait próbálják „életszerűvé” tenni. Bár a stábot nem engedték be az elvileg nyilvános képviselő-testületi ülésre, a nyitott ablakon kihallatszó vitában volt, aki kérdőre vonta a község vezetését, hogy ha nincs is bírság, miért kell a kékedieket fenyegetni.