Kecskemétet egymilliárdért borította sötétbe Tiborcz, tíz gyalogost gázoltak el két hónap alatt

2018. január 23., 09:53

Szerző:

Egymilliárd forintért cserélte le a közterületi lámpákat Kecskeméten az egykor Tiborcz István érdekeltségébe tartozó Elios Zrt., ám a lakók elégedetlenek, több fényt szeretnének. A fideszes városvezetés egy éve megígérte, hogy szakemberekkel megmérik, elég erős-e a LED-es közvilágítás, ám ez azóta sem történt meg – írja a honlapján a Hír TV.

A helyiek szerint a 2014 nyarán átadott „fejlesztés" miatt veszélyesebb lett gyalog és kerékpárral közlekedni Kecskemét egyik forgalmas átkelőhelyén. A korszerűsített közvilágítás fényét hiányolják.

„Indulásnál húsz-huszonegy lux, ahogy megyünk befelé, egyre csökken, a közepén pedig tizenkettő” – magyarázta a fényerősséggel kapcsolatban Király József MSZP-s önkormányzati képviselő.

A kecskemétiek is kíváncsian várják a Csalás Elleni Európai Hivatal vizsgálatát a kecskeméti közvilágítással kapcsolatban.

Falusi Norbert LMP-s képviselő azt nem érti, hogy miért titkosították az Elios több száz oldalas nyertes ajánlatának túlnyomó részét.

Kecskeméten tavaly novemberben és decemberben legalább tíz gyalogosgázolás történt. A helyiek több esetben is a gyenge közvilágítást okolták.

16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.