Kásler Miklós szabad kezet kapott Orbántól, ki is rúgja szinte a teljes egészségügyi vezetést

2018. június 5., 07:00

Szerző:

Középvezetői szintig szinte mindenkit lecserél az egészségügyben az Emmi új vezetése, az inkább csak kormányváltáskor jellemző tisztogatás fő oka az lehet, hogy megszabaduljanak a Lázár Jámoshoz és Kósa Lajoshoz köthető emberekhez – írja a Népszava. Mások szerint viszont a miniszter belső körökben azzal indokolta lépéseit, hogy tiszta lapokkal akar indulni, nem akarja, hogy utóbb szekrényből kieső csontvázakat kelljen kerülgetnie. A tárca átalakítására pedig szabad kezet kapott miniszterelnöktől.

Az egészségügyért felelős államtitkárságon nem csak a távozó Ónodi-Szűcs Zoltán közvetlen munkatársait cserélik új emberekre, hanem a kizárólag szakmai feladatra szerződött helyettes államtitkárokat, és csaknem valamennyi háttérintézmény vezetőjét is elküldték. A tömeges személycserék üzenetét már csak azért is nehéz megfejteni, mert az Orbán-kormány harmadjára sem hirdetett szakmai programot. Vagyis azt sem tudni, van-e olyan új feladat, amihez más vezetőkre lenne szükség – emlékeztet a lap.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.