Kásler Miklós kerülhet Balog Zoltán után az Emmi élére, rá hivatkozva riogatták Magyarországot 100 millió nigériai AIDS-essel

2018. április 25., 09:47

Szerző:

A Schmidt Mária tulajdonában az kormánypropaganda szócsővé váló Figyelő információi szerint

Kásler Miklós, Széchenyi-díjas magyar onkológus, egyetemi tanár, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója lehet Balog Zoltán utódja az Emberi Erőforrások Minisztériuma élén.

Mint megírtuk, Balog Zoltán hétfőn egy interjúban jelentette be, hogy a következő Orbán-kormányban már nem vállal miniszterként szerepet. A továbbiakban a Fidesz pártalapítványával, a Polgári Magyarországért Alapítvánnyal fog foglalkozni.

Kásler Miklós 1986-ban lett az az orvostudomány kandidátusa. 1992-ben lett az Országos Onkológiai Intézet főigazgató főorvosa. 1994-től egyetemi tanár, 1998-tól tanszékvezető. Tudományos tevékenysége során 4 orvosi szakkönyvet, 65 könyvrészletet, több mint 250 Magyarországon és külföldön publikált közleményt jegyzett.

Kásler Miklós
Fotó: Wikipedia/ ThalerTamas

A közvélemény előtt mégis akkor vált igazán ismertté, amikor a Civil Összefogás Fórum (CÖF) fórumán ifj. Lominci Zoltán az ő „adataira” hivatkozva állította, hogy Nigéria lakosságának több mint 80 százaléka, legalább 100 millió ember AIDS-es, vagyis a megerőszakolt svéd lányok közül 5-ből 4 elkapta a HIV-fertőzést, illetve az AIDS-et. Olyan vírusredetű betegségeket hoznak magukkal, mint a nílusi láz, ebola és a többi, aminek nincs gyógyszere.

 

Kásler Miklós, az Országos Onkológiai Intézet főigazgató főorvosa fogadja Orbán Viktor miniszterelnök gratulációját, miután átvette a Széchenyi-díjat Áder János köztársasági elnöktől. Jobbról Kövér László, az Országgyűlés elnöke
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Kásler a magyar onkológia meghatározó alakja, nem csak orvosi-tudományos, hanem politikai értelemben is. Ha az az elmúlt nyolc évvel ellentétben az Orbán-kormány ebben a ciklusban valóban nagyobb figyelmet akar fordítani az egészségügy fejlesztésére, akkor személye azért is jó választás lehet, mivel pártállástól függetlenül több kormányzattal is jó kapcsolatot ápolt – derül ki a Magyar Narancs 2016-os portréjából. Most március 15-én, a nemzeti ünnepen tüntették ki Széchenyi-díjjal az Országházban.