Szégyelld magad, Kásler! – üzeni Bangóné a miniszternek, aki szerint nincs tanárhiány Magyarországon

2019. október 30., 16:45

Szerző:

„Szégyelld magad Kásler”- így kezdődik Bangóné Borbély Ildikó közleménye, amelyben Kásler Miklósnak, az emberi erőforrások miniszterének a Magyar Nemzetben megjelent interjújára reagál. A miniszter többek között azt mondta: nincs az országban pedagógushiány, az egészségügyi dolgozók pedig a világon mindenhol megterheltek.

A szocialista parlamenti képviselő szerint az Emmit vezető miniszternek és a Fidesznek „nem gond az orvos- és tanárhiány, hiszen ők méregdrága magánklinikákon gyógyulnak, gyerekeik pedig az egyszerű emberek számára megfizethetetlen elitiskolákban tanulnak”. Bangóné szerint az Orbán-kormány üzenete világos:

csak a kiválasztott fideszes elit tanuljon, éljen és uralkodjon a magyar népen.

 – írja az atv.hu.

Közben a DK-s Arató Gergely is reagált Kásler nyilatkozatára.

 

Közölte: „Mi, európai magyarok nem tudunk osztozni a miniszter optimizmusában, mivel mi látjuk a nagyon is létező szakemberhiányt az egészségügyben és az oktatásban, látjuk a lepusztult kórházakat és iskolákat, látjuk a külföldre vándorló magyarok százezreit. Azt viszont sajnos nem látjuk, ahogyan a sorra épülő, milliárdokba kerülő stadionoktól hirtelen egészségesebb lenne az ország. És sajnos addig nem is lesz egészséges semmilyen szempontból, amíg

betegesen gondolkozó, nem ebben a világban élő emberek hoznak döntéseket és ködösítik a valóságot".

2024. április 27., 12:53

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.