Kártérítési pert indít a magyar állam ellen Iványi Gábor

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség szerint jogtalanul fosztották meg őket az egyszázalékos adófelajánlások gyűjtésének lehetőségétől.

2023. április 28., 19:19

Szerző:

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség kártérítési pert készül indítani a magyar állam ellen, mert szerintük jogtalanul fosztották meg őket az egyszázalékos adófelajánlások gyűjtésének lehetőségétől – közölte Iványi Gábor, az egyház elnöke. A perben azt kívánják elérni, hogy az állam megtérítse nekik azt az összeget, amely egyházuk technikai számának elvételéből adódott. A pénzt 20 000 ellátottuk megsegítésére és több tucat intézményük működtetésére fordíthatták volna. Legutóbb csaknem 52 000-en ajánlották fel a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségnek adójuk egyházi egy százalékát  – tette hozzá az elnök – és ezzel számításaik szerint az ötödik legnagyobb magyarországi egyháznak számítanak. Iványi Gábor közölte azt is, hogy jövő héttől Budapest több pontján várják nyilatkozattételre azokat, akik a 2015 és 2020 közötti időszakban is részükre ajánlották volna fel adójuk egy százalékát.

(Kiemelt képünkön Iványi Gábor a mellette rendezett szolidaritási tüntetésen 2022. február 21-én, Budapesten a Dankó utcában. Fotó: Dimény András / 168.hu)

 

10:46

Kormányülést tart a kabinet szerda délelőtt, az eseményről elsőként Lázár János építési és közlekedési miniszter posztolt, majd Tuzson Bence igazságügyi miniszter is bejelentkezett az ülésre érkezve. Orbán Viktor csak annyit közölt: a kormány munkában.