Karanténba küldött egy nőt a kormányhivatal, pedig nem is volt tesztelésen

Összekeverték a névrokonával.

2021. december 17., 18:43

Szerző:

Tévesen küldött karanténhatározatot a fővárosi II. kerületi kormányhivatal egy lakosnak – írta az RTL Híradó. A nőt e-mailben értesítették, hogy pozitív lett a december 12-i koronavírus tesztje, ezért karanténkötelezettség vár rá. Az érintett viszont nem is ment a közelmúltban teszteltetni.

A nő az RTL Híradónak azt mondta, hogy először megdöbbent az értesítésen, de azóta már megnyugodott. Később kiderült ugyanis, hogy összekeverték egy másik, azonos nevű nővel. A fertőző beteg járványügyi elkülönítéséről szóló határozaton nem az ő lakcímét adták meg a karantén helyszínének, valamint a születési időpont és anyja neve sem stimmelt. A nő ezután felhívta a kormányhivatalt, ahol elismerték, hogy tévedés történt. A II. kerületi kormányhivatal a Híradó megkeresésére azt közölte, a Népegészségügyi Osztály egy E betű elírása miatt rossz email-címre küldte ki a levelet, a hibára pedig perceken belül fény derült. Hozzátették, hogy ez az első ilyen eset a kerületben.

(Kiemelt képünk illusztráció. A koronavírus-járvány megfékezése érdekében hatósági felirat egy járványügyi megfigyelés alatt álló személy lakásának ajtaján Salgótarjánban 2020. március 25-én. fotó: MTI/Komka Péter)

Szijjártó Péter önkéntes munkásőrszervezetnek nevezte a FARE-t, amiért a tiltott politikai szimbólumok közé sorolta Nagy-Magyarországot, és ennek eredményeképpen a Magyar Labdarúgó-szövetség nem engedélyezheti a nagy-magyarországos molinók, zászlók bevitelét a magyar válogatott mérkőzésein. A külügyminiszter szerint a szervezet döntése a történelmi ismeretek teljes hiányára vall.