Karácsony kész találkozni Jelinekkel – a csepeli munkásszállóban, a lakókkal együtt

Karácsony Gergely reagált Jellinek Dániel cégének a válaszközleményére, amelyben közölte, hogy kész találkozni velük az érintett lakók érdekében.

2022. szeptember 26., 15:19

Szerző:

„A 100 milliárd forintos vagyonnal rendelkező ingatlanmogul közleménye szerint a szálló lakóinak »piaci alapon« kell máshol megoldaniuk a lakhatásukat. Én viszont emberiességi alapon keresem a megoldást. Mert üzleti alapon Jellinek úr talán magyarázhatja, de emberiességi alapon egészen biztosan megengedhetetlen, hogy az elszabadult rezsiköltségek és az elszabadult albérletárak közepette utcára tesznek 200 embert, köztük 50 gyereket” – írta Karácsony Gergely a Facebookon, miután az Indotek Group közleményben válaszolt a főpolgármester korábbi posztjára.

A cég közleményében a csepeli munkásszálló bezárásával kapcsolatban azt írta, hogy egyeztetésre hívja a Fővárost, hogy „vagdalkozás- és vádaskodásmentesen is lehetséges megoldást találni a közös problémára.” Karácsony a mostani posztjában ezt a meghívást elfogadja, de úgy, ha azt a csepeli munkásszállón, a lakók társaságában teszik, „hiszen az ő sorsukról, az ő életükről van szó.”

Kritikaként rótta fel, hogy „az ország egyik leggazdagabb emberének egynapi, mondom, egynapi profitja elegendő lenne a helyzet megoldására. Ő mégis az egekbe szökő energiaáraktól és kormányzati megvonásoktól sújtott Fővárosi Önkormányzattól várja a pénzügyi megoldást.”

Zárásként közölte, hogyha Jellinek mégsem hajlandó feláldozni egynapi profitját, akkor adja át a munkásszállót a Fővárosi Önkormányzatnak.

Csaknem 150 felnőtt és 50 gyerek kerülhet utcára

Karácsony Gergely pénteken tett közzé egy nyílt levelet Jellinek Dánielnek, amelyben arra szólította fel at Indotek Group tulajdonosát, hogy „mondjon le egy napi profitjáról, és biztosítsa, hogy az ön tulajdonában lévő csepeli munkásszállón legyen fűtés, és ne kerüljön utcára az a csaknem 150 felnőtt és 50 gyerek, akik most ott élnek”.

(Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.