Donáth Anna: A kormány konzerválná a kiszolgáltatottságot

Elkezdődött az ellenzéki évértékelő.

2022. február 17., 16:20

Szerző:

Ez Magyarország következő miniszterelnökének első országértékelője – mondta Karácsony Gergely főpolgármester Márki-Zay Péter csütörtöki országértékelőjén.

A főpolgármester beszéde alatt többször megkérdezte a jelenlévőket, maradhat-e hatalmon Orbán Viktor. Ha kritizálni mered, kicsinál – jelentette ki. Magyarországnak változásra van szüksége – közölte.

12 évnyi orbáni politika oda vezetett, hogy alig ismerni olyan családot, akinek ne okozva nehézséget a hónap vége – mondta Donáth Anna Márki-Zay országértékelőjén. Szerinte a jelenlegi kormány célja konzerválni a kiszolgáltatottságot, és új kiváltságos elitet teremteni. 

A családokon kívül Donáth beszélt még a pedagógusok és egészségügyi helyzetéről. Úgy véli, a rendszer lassú kivéreztetését láthatjuk Magyarországon, aminek a hatását nagyon sokáig érezhetjük.

Az eseményen Márki-Zay Péter előtt felszólal még Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője, Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke és Jakab Péter, a Jobbik elnöke is.

(Kiemelt kép: Márki-Zay Péter beszél az Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott közös ellenzéki megemlékezésen, az Andrássy út–Dózsa György út sarkán. Budapest, 2021. október 23. Fotó: Adrián Zoltán / 168.hu)

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Miniszterelnökség által aláírt támogatói szerződésnek köszönhetően a tavaly októberben megrendelt húsz szerelvény mellett további 31 új modern, alacsony padlós és légkondicionált CAF-villamossal bővül a fővárosi járműflotta.

A főváros vezetése elkötelezett amellett, hogy a jelenlegi belvárosi „autópályák” helyett újjáéledő sugárutak legyenek Budapesten, ezért a városlakók, gyalogosok és kerékpárosok érdekeit szem előtt tartva újítják meg a Váci utat, a Bajcsy-Zsilinszky utat és az Üllői utat - jelentette be a főpolgármester pénteken Budapesten.