Arcukat eltakaró fideszes aktivisták zavarták meg egy csónakról Karácsony Gergely programismertetőjét a Dunán

2019. szeptember 22., 14:17

Szerző:

Vasárnap délután tartotta választási programismertetőjét Karácsony Gergely, az ellenzéki pártok közös főpolgármester-jelöltje, ám a sajtótájékoztatót a magyar politikában eddig nem látott akcióval igyekezett nevetségessé tenni három, vélhetően fideszes aktivista.

A programismertetőnek helyet adó hajó mellé kormányoztak egy csónakkal, és lejátszották az ismert cirkuszi indulót, Julius Fuciktól A gladiátorok bevonulását.

A helyszínen tartózkodó kollégánk kiemelte, hogy a jármű lajstromszámát letakarták, ami teljesen szabálytalan, olyan, mintha rendszám nélküli autóval közlekedtek volna. Az aktivisták fekete csukját húztak a fejükre, hogy ne legyenek felismerhetőek.

Fotó: Merész Márton

Nem ez volt az első alkalom, hogy megzavarták Karácsony Gergely nyilvános megjelenését. Múlt héten a II. kerületben a körűt forgalmát akadályozva állt be a Tarlós István fideszes főpolgármester ellen indulókat kifigurázó plakáttal két kormánypárti aktivista, onnan is a cirkuszi zenét bejátszva, és közben akadályozva a körút forgalmát. A héten szintén az utcán két parkolóautomatának öltözött fideszes aktivista zavarta meg sajtótájékoztatóját, amivel a Fideszről a parkolási botrány miatti teljes felelősséget a zuglói polgármesterre hárítanák.

November elején Lázár János építési és beruházási miniszter elbocsátotta Hana Dellemant, a Győr–Sopron–Ebenfurti Vasút Zrt. (GYSEV) vezérigazgató-helyettesét, az ausztriai kirendeltség vezetőjét. Az osztrák szaktárca akkor azt közölte, hogy Hana Dellemannt érdemi indoklás nélkül távolították el posztjából, ezért jogi útra szeretnék terelni az ügyet  – emlékeztet az RTL Híradó.