Karácsony Gergely: Ha elzárjuk a pénzcsapokat, kártyavárként omlik össze ez a rendszer

Karácsony azt mondta: ő a közös nevező.

2021. szeptember 17., 19:42

Szerző:

Ha elzárjuk a pénzcsapokat, mint egy kártyavár, összeomlik ez a rendszer – mondta Karácsony Gergely főpolgármester, Párbeszéd, az MSZP és az LMP miniszterelnök-jelöltje péntek délutáni budapesti nagyrendezvényén.

Karácsony arról beszélt, hogy a kormányváltás után rendszerváltásnak kell következnie. A kormányzás azzal kezdődik, hogy elszámoltatják a Fideszt a bűneiért. Úgy fogalmazott: ez kőkemény harc lesz, nem remeghet meg a térdünk. Pontosan tudjuk, hogy kik azok, akik megloptak minket és bűnhődniük kell.

„Ahhoz, hogy elérjük a célunkat és Magyarország fellélegezzen, közös nevezőt kell találnunk az elszámoltatás jogos indulata és a jogállamiság minden elvárása között” – mondta Karácsony Gergely. Úgy fogalmazott: nem ígérhet börtönt konkrét személyeknek, mert azzal azt mondaná, hogy nem érdekli a jogállam és felette áll az igazságszolgáltatásnak.

„Kőkemények leszünk az elszámoltatásnál, pontosan tudjuk, melyik számlát kell zárolni, vissza kell keresni a strómanokat, akik megloptak titeket, pontosan tudjuk, hogyan lehet jogállami módon kőkeményen felszámolni ezt a rendszert”.

Karácsony szerint olyan kormány kell, amely nem uralkodni, hanem szolgálni akar, véleménye szerint a közös nevező, hogy az ellenzéki pártok sikeresek legyenek a kormányzásban. Ezt szerinte alátámasztja az is, ahogy Budapestet ellenszélben irányítják közösen.

Karácsony úgy vélte, megválasztása óta nem csak Budapestet, hanem az összes települést is védi, „pontosan annyira vagyok budapesti és vidéki, mint maga az ország”.

„Az egész nemzetemet szeretném szolgálni azzal, hogy nem hagyom a nemzet fővárosát tönkre tenni”. Az a célja, hogy egyesítse az egész országot, a legkisebb falutól a fővárosig. Úgy látja, ő az, aki a legjobban tudja az ellenzéki pártokat összefogni. Találjuk meg az embert, aki közös nevezője lesz az ellenzéki pártoknak és a változást akaró embereknek – mondta, hangsúlyozva, hogy ő ez a közös nevező.

https://fb.watch/84zftUyNoI/

(Kiemelt kép: Karácsony Gergely, 2021.09.17. előválasztási nagyrendezvény, Fotó: 168/Adorján Zoltán)

 

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.