Karácsony Gergely: Az ózdi karlendítő jobbikos nem lehet jelölt

A főpolgármesternek sem tetszett a karlendítés. 

2021. szeptember 24., 15:14

Szerző:

Karácsony Gergely úgy látja, hogy Farkas Péter Barnabás jobbikos ózdi alpolgármester nem indulhat az ellenzéki előválasztáson. A vidéki politikus azzal került be a hírekbe, hogy 2018-ban részt vett egy látogatáson Ózd lengyel testvérvárosában, ahol zsidóellenes feliratokkal ellátott épület előtt náci karlendítésnek tűnő mozdulatot tett. A főpolgármester Ujhelyi István netes műsorában mondta el véleményét: „Ez nem fér bele, és ne is férjen bele” – írja a telex.

Farkas egyébként tagadta, hogy náci karlendítést látható a fotón. Az esettel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy egy mozdulatáról készült pillanatfelvételről van szó csupán, és rágalomnak nevezte a feltételezést is, miszerint náci köszöntés látható a felvételen. A jobbikos politikus azóta egyébként megjegyezte, hogy nem akar magyarázkodni tovább az ügy miatt. 

Mindeközben a Momentum már nem támogatja az előválasztáson Farkast. Fekete-Győr András azt írta közösségi oldalán: bízik abban, hogy a DK is megvonja a támogatást Farkastól. Az ózdi alpolgármestert az előválasztáson támogató többi ellenzéki párt azonban még nem foglalt állást az ügyben. 

(Kiemelt kép: Karácsony Gergely előválasztási kampánynyitó rendezvénye a budapesti Madách téren 2021. szeptember 17-én, Budapesten. Fotó: Adrián Zoltán / 168.hu)