Karácsony Gergely: Fenntarthatóbb és emberségesebb politikára, zöld és szociális fordulatra van szükség

2020. augusztus 20., 12:37

Szerző:

„Sokféle elnevezése volt a múltban a mai ünnepnek, augusztus 20-ának. Én ezt az újkeletűt szeretem a legjobban: Magyarország születésnapja –  írja Facebook-posztjában Karácsony Gergely főpolgármester.

„A járvány és a gazdasági válság megváltoztatta szokásainkat, örökérvényűnek hitt normákat írt felül, dogmákat döntött romba. Mindez nem pusztán igényt, de kényszert is teremt a változásra. A változásra világszerte, mert a darabjaira hullott világot úgy kell összeraknunk, hogy

nem a régit akarjuk toldozni-foltozni.

Új társadalmi-gazdasági viszonyrendszert kell alkotnunk, amelyben számba vesszük a járványveszély által előhívott társadalmi reakciókat, és azokat a válságtüneteket is, amelyek már a koronavírus előtt itt dörömböltek az ajtónkon" – közölte.

A főpolgármester szerint nem pusztán lehetőség, de kényszer is a változás Magyarországon is, „mielőtt tragikus leckékből tanuljuk meg, hogy a társadalmi szolidaritás és a szociális biztonság eddigi intézményei mára elégtelennek bizonyulnak.

Fenntarthatóbb és emberségesebb politikára, zöld és szociális fordulatra van szükség"

– hívta fel a figyelmet Karácsony Gergely.

Mindannyiunknak kijut mostanság a nehéz feladatokból és a küzdelmekből is. Úrrá lenni ezeken, csak együtt, közösségben tudunk. De így – hiszem - sikerülni fog. Boldog születésnapot, Magyarország! – írta.

 

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.