Leadták Karácsony Gergely ajánlóíveit, eddig 16 200 aláírás gyűlt össze

2019. augusztus 30., 17:41

Szerző:

Leadták Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt ajánlóíveit péntek délelőtt a fővárosi önkormányzat épületében.  Az MSZP, a DK, a Momentum, a Párbeszéd és az LMP képviselői 16 200 ajánlást adtak le - hangzott el a közös sajtótájékoztatón, amelyet az ívek leadása előtt tartottak. Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, a gyűjtés folytatódik a törvényes határidőig, és minden ajánlóívvel elszámolnak majd.  A politikus megköszönte a többi ellenzéki pártnak a közös munkát és azt, hogy lehetővé tették "a mostani pillanatot". Gy. Németh Erzsébet DK-s fővárosi képviselő elmondta, hogy Karácsony Gergely mellett mind a huszonhárom közös polgármesterjelölt összegyűjtötte a szükséges ajánlásokat. 

Kijelentette, október 13-án, az önkormányzati választások napján Budapestnek új főpolgármestere lesz.

Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum politikusa azt mondta, támogatja Karácsony Gergelyt, hogy a budapesti városvezetés átláthatóan, a lakosság érdekében működjön. Béres András, a Párbeszéd elnökségi tagja hangsúlyozta, mindenki számára egyértelmű a választás: ha valaki változást szeretne, akkor a közös jelöltjeikre kell szavaznia. Hozzátette, Karácsony Gergely méltó ember arra, hogy az ellenzéket képviselje.

Heltai László, az LMP budapesti elnöke azt mondta, a választás tétje, hogy Budapestet olyan emberek irányítják-e a jövőben, akik a globális felmelegedést csak "ellenzéki trükknek" tartják, vagy olyanok, akik komolyan veszik azt. A tét, hogy a város élhető lesz-e a jövőben vagy nem.