Karácsony Gergely: A kormány számára másodrendűek azok a polgárok, akik nem kormánypárti településeken élnek

A Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának csütörtöki ülése utáni sajtótájékoztatóján mondta ezt a főpolgármester.

2021. március 18., 17:11

Szerző:

Budapest 3000 milliárd forintot kaphat az állami és az EU-s költségvetésből – erről is szó esett a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának csütörtöki ülésén. Karácsony Gergely arról beszélt, hogy „intenzív tárgyalások” következnek arról, hogyan fogják fejleszteni a jövőben a fővárost.

Azt is elmondta: „Több vitatott kérdést a mai ülés során nem sikerült megoldani. A pohár félig tele, félig üres.”

Sikerült viszont dűlőre jutni a 10 milliárdos járóbeteg-ellátási támogatás kapcsán, illetve megegyezés született arról is, hogy a kormány és a főváros közösen fog dolgozni a rakpart fejlesztésén.

 

A 3000 milliárd forintos támogatást korábban Fürjes Balázs jelentette be.

„Azt gondolom, a tárgyalás előtt elmondani, hogy mi lesz a tárgyalás eredménye, felelőtlenség”  - mondta erről az ATV kérdésére.

A 168 Óra az iparűzési adó elvételének kompenzációjáról kérdezte a főpolgármestert. Ő elmondta, hogy habár erről nem esett szó a tárgyaláson, a vidéki városok példája nem sok jót vetít előre.

„A kormány számára másodrendűek azok a polgárok, akik nem kormánypárti településeken élnek” – mondta. „A kormánynak kötelessége ezt a bevételkiesést egy az egyben kompenzálni.” 

Fotó: Pesti Hírlap archív

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.