Kammerer Zoltán kormánytámogatással ütheti ki Gödön a szélsőséges nézeteiről ismert Orosz Mihály Zoltánt

A Fidesz kiváló jelöltnek tartja Kammerert, ezért nem indít senkit vele szemben a május 14-ei időközi polgármester-választáson.

2023. március 27., 13:17

Szerző:

Miután az eddigi polgármester Balogh Csaba február 10-én lemondott, május 14-én időközi polgármester-, valamint helyi önkormányzati képviselő-választást tartanak.

A megüresedő posztért indul Orosz Mihály Zoltán, aki 12 évig vezette Érpatakot és főként meghökkentő, erősen szélsőjobboldali nézeteiről vált ismertté, valamint Kammerer Zoltán háromszoros olimpiai és világbajnok. Ez utóbbi jelölését a kormánypárt is támogatja, legalábbis erről árulkodik Tuzson Bence vasárnapi Facebook-bejegyzése.

Az államtitkár posztjában rögzítette, hogy szerették volna ha „a városért mindig is elkötelezett olimpikon a Fidesz színeiben indul, de ő ragaszkodott ahhoz, hogy pártpolitika felett álló jelöltként, a pártoktól függetlenül mérettesse meg magát. Döntését elfogadtuk és tiszteletben tartjuk”.

Bejegyzése szerint Kammerer Zoltán nagyszerű embernek ismerték meg, akinek „szorgalma, kitartása és elhivatottsága példa értékű. Kiváló jelöltnek tartjuk, ezért a Fidesz nem indít ellene jelöltet. Meggyőződésünk, hogy az ízig-vérig gödi Kammerer Zoltán rendkívül jó polgármester lenne, megválasztása esetén mindenben segíteni és támogatni fogjuk munkáját”.

A Telex emlékeztet arra is, hogy bár az ellenzéki pártszövetség Balogh Csaba vezetésével nyert a Fidesszel szemben, de a választást követő fél év alatt a nyolcfős frakció kettévált, Balogh jogkörét erősen korlátozták. A DK, az LMP, a Jobbik és a Fidesz képviselőiből álló testületi többség két hétre, majd 30 nappal meghosszabbítva hivatalából fel is függesztette a polgármestert. Ezt az ügyben indított bírósági eljárás végén született ítélet visszamenőlegesen hatálytalanította.   

Az egykor momentumosként, majd függetlenként politizáló Balogh idén február elején mondott le a városvezetésről, mert szerinte nem tud küzdeni „a NER helyi és országos többsége ellen”.

(Kiemelt kép: Kammerer Zoltán, háromszoros olimpiai bajnok kajakos beszédet mond Kadler Gusztáv 2019-ben elhunyt magyar kajakozó, edző, sportvezető, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség alelnöke emléktáblájának avatásán a győri Kajak-Kenu Vízitelepen 2021. május 7-én. Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

 

 

Folytatódik a változékony, napos-gomolyfelhős idő a jövő héten; elsősorban a hét elején kell záporra, zivatarra, felhőszakadásra számítani, a hőmérséklet csúcsértéke 25 Celsius-fok körül lesz - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből.