Jogerősen pert nyert a K-Monitor Orbán kormánygépes útjának adataiért

A K-Monitor másfél év után jogerősen pert nyert Orbán Viktor kormánygépes útjának adataiért.

2022. december 14., 17:43

Szerző:

Bő másfél év után másodfokon jogerős ítélet született abban az perben, amelyet Orbán Viktor római útjának adataiért indított a K-monitor, ahová családtagjai is elkísérték, ráadásul a miniszterelnök horvátországi nyaralását szakította meg a katolikus konferencián való részvételért – írták közleményükben.

Felidézték, hogy a honvédségi repülő tavaly augusztusban közvetlenül szállította Orbánékat a horvát szigetről Rómába és vissza, a gépen pedig ott volt a kormánypárt több vezető politikusa is. A per során kiderült, Orbán Viktor 631.610 Ft-ot fizetett meg a Külügyminisztériumnak családtagjai utazása kapcsán.

Honvédségi gép az átláthatatlanságért

A perrel kapcsolatban megjegyezték, hogy a honvédségi gépek használata átláthatatlanná teszi a miniszterelnöki utak elszámolását. A Kormánynak jó szolgálatot tesz a költések elrejtésére, hogy honvédségi szállítógépként használja a tízmilliárdokért vásárolt gépeket saját utazásaira, ám ennek pontos jogalapja máig nem tisztázott.

Tűz ütött ki a Városmajori kórház alagsorában, míg egy V. kerületi szálloda konyhájának kemencéje füsttel árasztotta el az épületet. Az esetek során nem sérült meg senki, a tűzoltók a helyszínen gondoskodtak a veszély elhárításáról.