Csak úgy indulni akart egy MSZP-s Józsefvárosban a polgármesteri székért, villámgyorsan kizárták a pártból

2019. július 26., 17:16

Szerző:

Péntek délben az MSZP-s Körmendi Gábor Attila a Facebookon jelentette be, hogy Budapest VIII. kerületében Józsefvárosban,  indulni akar a polgármesteri címért a fideszes Sára Botonddal és az ellenzék közös jelöltjével, Pikó Andrással szemben. A politikus, aki 2009-ben még Fidelitas-tag volt, 2010 óta MSZP-s – ezt azzal indokolta, hogy ő jelenti a „valódi” baloldali alternatívát.

„Nevetségesnek tartom, hogy miután az egy évvel ezelőtti időközi polgármester választáson, a mostani polgármester fölényesen győzte le Győri Pétert, az összefogás polgármester jelöltjét, Mi semmit nem tanulva a hibáinkból, éppen ugyanazzal a mentalitással és eszközökkel készülünk a kampányba. Szerintem Sára Botond nem jó polgármester, de nem gondolom, hogy Pikó András bármivel jobb lenne”

– hangzik a Facebook-poszt, amelytől azonban az MSZP nincs túlságosan elragadtatva, Veres Gábor, a párt józsefvárosi elnöke legalábbis a Mércének elmondta, Körmendi Gábor Attilát egy elnökségi döntés értelmében kizárják a pártból. – Az MSZP továbbra is az ellenzéki együttműködés mögött áll, Pikó Andrást támogatja az őszi választáson – hangsúlyozta a politikus.  

Körmendi Gábor Attila tényleg a semmiből robbanna be. Korábban pályázott ugyan a józsefvárosi 9. számú választókörzet képviselő-jelöltségére, de az MSZP végül nem őt indította.