Jogi lépéseket tervez Csenterics Ágnes rokona Friderikusz ellen

A hozzátartozó szerint visszaéltek az elhunyt televíziós rendező nevével. 

2021. október 30., 11:30

Szerző:

Korábban írtunk róla, hogy a Media1 újságírója, Szalay Dániel szerint Friderikusz Sándor podcastjének sajtósa egy halott televíziós rendező, Csenterics Ágnes nevével nyilatkozott a Blikknek. Később az ügyben megszólalt Friderikusz is, aki azt mondta Szalay bosszúhadjáratot folytat ellene.

Lapunknak nyilatkozott a témában a Blikk főmunkatársa, aki úgy látja, hogy Friderikusz visszaélt egy halott ember nevével és emiatt nincs helye többé a médiában.  A Media1 szombat reggel megjelent cikkében a néhai rendező férjének lánya is kifejtette álláspontját. A család a jogi lépéseket fontolgat Friderikusz ellen, mert azt gondolják a tévés visszaélt az elhunyt Csenterics Ágnes nevével. 

„Nem tudom felfogni, hogy Sanyi ezt tette Ágnes emlékével, nem értem, hogyan juthatott odáig, hogy a 2015-ben eltemetett Édesapám, Fellegi Tamás újságíró halott, tavaly decemberben eltemetett feleségének nevével (Csenterics Ágnes) visszaélt. Sanyival a családomnak 1975 óta volt kapcsolata. Miért teszi ezt velünk? Nem értem ezt az egészet, nem értem Sanyi indítékát sem”

- mondta Fellegi Mária, a tavaly elhunyt Csenterics Ágnes rendező rokona. Fellegi  egyébként az RTL Magyarország  vezető vágójaként dolgozott nyugdíjba meneteléig.„Nem értem: hogy jut valakinek ilyen az eszébe? Felfoghatatlan” – tette hozzá Fellegi Mária Friderikusz botránya kapcsán a Media 1-nek. 

Szalay a 168 megkeresésére elmondta, hogy azért kezdett oknyomozásba, mert a nyilatkozatok, amiket a sajtós tett, nem tűntek professzionálisnak. A következő okokból: kiflitolvajnak minősítette a Friderikusz podcast nézőit, mert nem támogatják a csatornát, továbbá a műsor hirdetőit is nyilvánosan kritizálta. 

De hogy miről is szól tulajdonképpen a kegyeleti jog: " Alapvetően minden olyan magatartás tanúsítása kegyeleti jogot sértőnek minősülhet, amely az elhunyt életében a személyiségi joga megsértéseként lenne értékelhető. (...) Előfordul az elhunyt nevével, képmásával, egyéb személyes adataival való visszaélés is."

(Kiemelt kép: Friderikusz Sándor az Életünk története című műsorban. Fotó: RTL Sajtóklub)

Folytatódik a változékony, napos-gomolyfelhős idő a jövő héten; elsősorban a hét elején kell záporra, zivatarra, felhőszakadásra számítani, a hőmérséklet csúcsértéke 25 Celsius-fok körül lesz - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből.