Szalay Dániel: nincs nyoma sem az online, sem az offline térben Friderikusz rejtélyes sajtósának

A Friderikusz-podcast sajtósa egy halott rendező nevével nyilatkozott a sajtónak.

2021. október 28., 19:52

Szerző:

Szalay Dániel, a Media1 főszerkesztője szerdán közölt egy cikket, amely szerint Friderikusz Sándor podcastjének a sajtósa egy halott rendező, Csenterics Ágnes nevével nyilatkozott a Blikknek.

Szalay a 168 megkeresésére elmondta, hogy azért kezdett nyomozásba, mert a nyilatkozatok, amiket a sajtós tett, nem tűntek professzionálisnak a következő okokból: kiflitolvajnak minősítette a műsor nézőit, továbbá a hirdetőiket kritizálta nyilvánosan. Ezután Szalay több újságíróval és régóta a szakmában lévő PR-ossal is beszélt, de még senki sem hallott a szóban forgó sajtósról. Az online térben sem találta nyomát Friderikusz PR-osának, pedig több közösségi oldalon is kereste (többek között a Facebookon, TikTokon, LinkedInen).

Magát Friderikuszt is megkereste az üggyel kapcsolatban, de az egyelőre nem reagált a megkeresésre, és máshol sem is cáfolta eddig az oknyomozás tárgyát.

(Kiemelt kép: Instagram)

Tegnap 21:43

Magyarország gázellátása biztosított és az lesz a téli hónapok alatt is - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.

A parlament 151 igen, 12 nem szavazattal és 19 tartózkodás mellett fogadta el az európai uniós költségvetési források felhasználásának ellenőrzésével összefüggő egyes, a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványokat, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt, valamint az Európai Csalásellenes Hivatal ellenőrzéseit érintő törvények módosítását.