Jobbik: A Fidesz pofátlanabbul lop

„A Fidesz-kormány a korrupció tekintetében sokkal kevésbé ad a látszatra, ők pofátlanabbul lopnak” – mondta a Jobbik országgyűlési képviselője, Dúró Dóra az Index által a Lázár-féle földlopásos bejelentés kapcsán készült videóban. „Valószínűleg nem annak az érdekcsoportnak lopnak, amelyiknek kellene, s ez mindig zavarja a kormányzatokat” – mondta ugyanerről az LMP képviselője, Sallai Róbert Benedek.

2015. október 13., 09:12

Az Index több parlamenti képviselő véleményét kérdezte Lázár János múlt heti kijelentése kapcsán, mely szerint az állami földeket azért muszáj eladni, mert „amikor szocialista kormány van, akkor a szocialista menedzsment lopja szét, amikor fideszes kormány van, akkor meg a fideszes menedzsment lopja szét”.

A lap riportere által a Parlament folyosóján feltett kérdésekre sokan nem válaszoltak, meg sem álltak, amikor az újságíró a véleményüket kérdezve mikrofont tartott eléjük.

A válaszolók között volt Harrach Péter is, aki szerint csak az MSZP lopta a földeket. Gőgös Zoltán azt mondta: az ő környezetében nem szokás lopni, ha Lázárnak ilyen információi vannak, inkább nézzen szét saját maga körül.

Pócs János (Fidesz) nem ment szembe Lázár nagy port felvert állításával, ő úgy gondolja, „ha bárki a saját munkaterületén visszanéz az elmúlt évekre, évtizedekre, biztos, hogy talál szabálytalanságot”.

Az erdészetek gazdálkodásával kapcsolatban a közelmúltban a KEHI által talált kérdések kapcsán Budai Gyula (Fidesz) azt mondta, azok szerinte többnyire a 2010-es Fidesz-kormányzat előtti szocialista irányítású évekre tehetők, de azért elismerte, „előfordulhat”, hogy a visszaélések „átnyúltak a 2010 utáni időszakra is”.

Toroczkai László úgy gondolja, hogy a Mi Hazánk majálisán feltűnt náci karlendítőkről született fotó csak médiamanipuláció, hiszen a média egyik része le akarja járatni a mozgalmukat, a másik része pedig totálisan elhallgatja a pártjukat.