Forgalomkorlátozás: javítják a burkolatot az M0-áson és az M7-esen is

Burkolatjavítás miatt lezárják az M0-s autóút és az M7-es autópálya csomópontjában lévő csomóponti ágat szombaton – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2023. október 26., 09:34

Szerző:

A közlemény szerint az M7-es autópályán Balaton irányából érkezők a gyűjtő-elosztó pályára nem tudnak majd felmenni, így a csomópontban a Balaton felől érkezők az M0-s autóútra egyik irányban sem tudnak majd felhajtani.

A forgalomkorlátozás előreláthatólag még aznap, az esti órákban megszűnik – tették hozzá.

A zárás ideje alatt az M7-es autópályán Balaton irányából közlekedők az M0-s autóútra mindkét irányban az M7-es autópálya Budaörs, Sport utca csomópontján keresztül tudnak majd felhajtani – áll a közleményben.

(Kiemelt képünk illusztráció: forgalom az M0-s nyugati szektorában, Diósdnál. Fotó: 168.hu)

2023. december 5., 10:47

A magyar állatállomány védelme érdekében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) elrendelte a Magyarországra szállított szarvasmarhák vizsgálatát, ugyanis Hollandiában, Németországban és Belgiumban is megjelent a kéknyelv-betegség, amely a kérődző állatokat támadja meg – közölte a Nébih a honlapján.

2023. december 5., 10:37

Az EUB 2020. decemberében megállapította, hogy a magyar menekültügyi szabályok több tekintetben összeegyeztethetetlenek az uniós joggal. Ha a kabinet nem lenne hajlandó kifizetni a megítélt bírságot, az összeget levonják az országnak járó uniós támogatásból – írja a Népszava.