Iszonyúan elverték a Fideszt Jászberényben

Fölényesen, a szavazatok több mint kétharmadát megszerezve újraválasztották Jászberény független polgármesterét. A kormánypártok a képviselő-testületben is leszerepeltek: egyetlen egyéni mandátumot sem tudtak zerezni.

 

2023. január 15., 21:55

Szerző:

Budai Lóránt (Közösen Jászberényért Egyesület) nagy többséggel, a szavazatok több mint kétharmadát begyűjtve (a szavazatok 80,95 százalékos feldolgozottságánál) győzte le a hivatalosan független, de a Fidesz támogatásával induló ellenfelét.

A képviselő-testületben sem lesz nehéz dolga: mind a 10 egyéni választókerületet megnyertte a Közösen Jászberényért Egyesület, a kormánypártoknak meg kell elégedniük a 4 kompenzációs hellyel.

A Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei város képviselő-testülete tavaly október 17-én döntött úgy, hogy feloszlatja magát.

A feloszlatást megelőzően a képviselő-testületben patthelyzet alakult ki: a Közösen Jászberényért Egyesületnek és a Fidesz–KDNP-nek is hét-hét képviselője lett, a Mi Hazánknak egy. Végül Gedei József DK-s politikus nyújtott be előterjesztést a feloszlásról.

A polgármester-választáson négy jelölt indult, ebből egy függetlenként, egy másik jelölt függetlenként a Fidesz-KDNP támogatásával, egy a Közösen Jászberényért Egyesület és egy a Mi Hazánk Mozgalom színeiben. A tíz egyéni választókerületi képviselői helyre harmincnégy jelölt pályázott, a négy települési kompenzációs listás képviselői helyre pedig huszonnyolc jelöltet jelentettek be. A választói névjegyékben több mint 20 800-an szerepelnek.

Budai Lóránt legutóbb – 2019 novemberében – a szavazatok 62,9 százalékával nyert.

(Kiemelt kép: Budai Lóránt, Jászberény polgármestere. Fotó: Budai Lóránt Facebook-oldala)

13:16

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

12:02

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.

2024. április 29., 09:50

A Fidesz szlogenjére cserélte a faluhatár üdvözlőtábláit Jánd község polgármestere, így a településre érkező látogatók egyértelmű üzenetet kap arról, hogy melyek úticéljuk követendő irányelvei.