Januári tavasz: 15 fok is lehet

Csütörtökön változóan, időszakosan erősen felhős időre számíthatunk. Helyenként fordulhatnak elő záporok, főként a reggeli, egy-egy esetleg az ég is megdörrenhet – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

2024. január 4., 06:54

Szerző:

A nyugatira, északnyugatira forduló szél hazánk északkeleti, északi felében nagyobb területen megerősödik, helyenként viharossá is fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között valószínű. Késő estére 2 és 9 fok közé csökken a hőmérséklet.

Gyengén vagy közepesen felhős idő várható, csapadékra kicsi az esély. A szél lassanként mindenütt mérséklődik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +6 fok között várható, nyugaton viszont kevés helyen fagyhat is.

(Kiemelt kép: Naplemente Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn 2024. január 1-jén. MTI/Balázs Attila)

Könnyen lehet, hogy néhány hétig ingyenes lesz a parkolás a XII. kerületben, a rendszerhez szükséges szoftvert működtető cég szerződése ugyanis lejárt. S ugyan kiírtak egy félmilliárd forintos új közbeszerzést, de arra kizárólag a szoftver készítőjét hívták meg, ami az új polgármesternek viszont nem igazán tetszett.