Jakab Péter: az igazi politikai prostik ott ülnek a Fideszben

A Jobbik elnöke nem hagyta szó nélkül a Demeter Mártát ért vádat. 

2021. augusztus 24., 20:33

Szerző:

A valódi politikai prostituáltak a Fidesz-székházban ülnek Jakab Péter miniszterelnök-jelölt szerint. A Jobbik elnöke azután írt kedd este velős Facebook-posztot, hogy Demeter Mártát politikai prostituáltként figurázták ki, mert a több pártban is politizált eddig. Az őt ért „lejárató hadjárat” miatt Jakab Péter kiállt a párt jövőbeni frakciótagjáért. Szerinte a Ripost a Fidesz szennylapja, aki egy családanyát alázott meg, csak mert a Jobbik padsorait választotta, miközben ők azok, akik politikai prostituáltként bármire képesek. 

A Jobbik miniszterelnök-jelöltje a karikatúra kapcsán azt írta, a kormánypártok a pénzért bármire képesek. Posztjában kifejtette: „A Fidesz egyik szennylapja ma megalázott egy családanyát, csak azért, mert a Jobbik-frakciót választotta. Frakciónk kiáll Demeter Márta mellett. Magam pedig csak az igazsággal válaszolhatok: a politikai prostik ott ülnek a Fidesz-székházban. Pénzért bármire képesek”. 

A címlapon Jakab Péter Demeter Márta előtt áll, és épp tömött tárcáját szorongatva szólítja le az országgyűlési képviselőt, akit prostituáltnak ábrázolnak. A Ripost7 online felületéből kiderült, mire reflektálnak a polgárpukkasztó címlappal: a korábban az MSZP-ből az LMP-be átlépő Demeter Márta 2022-től a Jobbik parlamenti frakciójába ülne be. Ez – a lap szerint – „politikai prostitúció”. Demeter Márta a Ripost7 karikatúrájára a nap végén a Facebookon reagált. Erről bővebben itt olvashat.  

Az LMP keddi közleményében pedig azt írta: a Ripost7 egy, az adófizetők pénzéből milliárdokkal kitömött szennylap, propaganda, ami mára kiüresedett, és a hatalom megtartása érdekében nem szégyell a legalantasabb uszításokkal élni. Kiemelték, a mostani karikatúra ötlete a Fidesz pártközpontjából érkezett.  „Az LMP gyomorforgatónak és gusztustalannak tartja a fideszes lejárató kampányt, amely szöges ellentétben áll a polgári Magyarország eszméjével, és a keresztényi erkölcsöket is elárulja” – írták, hozzátéve: „A Fidesz soha nem gondolta komolyan a polgári Magyarország eszméjét”.

A Ripost7 főszerkesztő-helyettesétől, Zimber Szilviától a 168 megkérdezte, nem tartják-e etikátlannak, hogy egy nemrég szült nőt, édesanyát figuráztak ki, illetve kíváncsiak voltunk arra is, hogy miért pont prostituáltként ábrázolták a frakcióváltó politikust. Az újságíró a karikatúrát ért vádakra úgy reagált: ahogy a viccet sem, úgy a karikatúrát sem kezdik el megmagyarázni. Lapunk ugyanakkor rávilágított arra is, hogy nem ez az egyetlen karikatúra-botrány, legutóbb a Népszava verte ki a biztosítékot és rosszul jött ki a kariaktúra keltette viharból. Erről bővebben itt olvashat. 

(Kiemelt kép: Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. június 7-én. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

07:20

Tüntetők ellen intézkedek a rendőrök a csütörtök esti bejelentett státusztörvényellenes demonstráció lezárulta után. A TASZ helszínen lévő megfigyelője szerint a résztvevők csak a békés gyülekezéshez való jogukat gyakorolták.

Tegnap 19:54

Új program indítását tervezi a kormány, amelynek keretében ösztönözni fogják a magyar vállalkozások külföldön keletkezett profitjának hazai befektetését a kapacitásaik bővítése érdekében – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Oslóban.