Az LMP Demeter Márta karikatúrájáról: A Ripost7 a Fidesz gusztustalan szennylapja

A párt szerint az adófizetők pénzén támadják a politikust. 

2021. augusztus 24., 16:37

Szerző:

Nagy port kavart a kormányközeli Ripost7 nyomtatott számának keddi címlapja. A jobboldali bulvárlap erős karikatúrával állt elő: az LMP-ből a Jobbik frakciójába beülni akaró Demeter Márta országgyűlési képviselőt a Politika utca falának dőlve prostituáltként figurázza ki, amint a Jobbik elnöke, Jakab Péter leszólítja őt. A címlapra az LMP is reagált: szerintük a Ripost7 a Fidesz utasítására „gyomorforgató és gusztustalan” lejártató kampányt folytat – írta az MTI.

A címlapon Jakab Péter Demeter Márta előtt áll, és épp tömött tárcáját szorongatva szólítja le az országgyűlési képviselőt, akit prostituáltnak ábrázolnak. A Ripost7 online felületéből kiderült, mire reflektálnak a polgárpukkasztó címlappal: a korábban az MSZP-ből az LMP-be átlépő Demeter Márta 2022-től a Jobbik parlamenti frakciójába ülne be. Ez – a lap szerint – „politikai prostitúció”.

Az LMP keddi közleményében azt írta: a Ripost7 egy, az adófizetők pénzéből milliárdokkal kitömött szennylap, propaganda, ami mára kiüresedett, és a hatalom megtartása érdekében nem szégyell a legalantasabb uszításokkal élni. Kiemelték, a mostani karikatúra ötlete a Fidesz pártközpontjából érkezett.  „Az LMP gyomorforgatónak és gusztustalannak tartja a fideszes lejárató kampányt, amely szöges ellentétben áll a polgári Magyarország eszméjével, és a keresztényi erkölcsöket is elárulja” – írták, hozzátéve: „A Fidesz soha nem gondolta komolyan a polgári Magyarország eszméjét”.

A 168 megkereste a lap felelős szerkesztőjét és Demeter Mártát is, amint válaszolnak, megírjuk. 

(Kiemelt kép: a Ripost7 bulvárlap címlapjának karikatúrája 2021.08.24-én. Fotó: 168)