Demeter Márta: a NER a Riposttal elkezdte a választási lejárató hadjáratot

A képviselő mellett Jakab Péter is kiállt. 

2021. augusztus 24., 20:13

Szerző:

Közeleg a választás, és egyre több lejárató cikket fognak írni a kormányközeli lapok az LMP jelenlegi társelnöke, Demeter Márta szerint. Az országgyűlési képviselő a Facebookon reagált a jobboldali sajtó, a Ripost7 keddi címlapjára, amin Jakab Péterrel a társaságában politikai prostituáltként figurázták ki. A nagy port kavart karikatúrára a Ripost és az LMP után most Demeter Márta és a Jobbik elnöke is reagált. 

Demeter Márta az őt prostituáltnak beállító címlapot a NER kristálytiszta támadásaként tekinti. Keddi posztjában azt írta: „Világos üzenet ez a mai, és nem csak nekem szól. Sok ilyen támadásra készülhetünk a jövőben mindannyian az ellenzékben, akik Orbán megbuktatását és a NER lebontását tűztük ki célul. Mindenkinek csak azt tudom üzenni, ne féljen, mert együtt erősek vagyunk!”. 

Az országgyűlési képviselő szerint a Fidesznek az az érdeke, hogy elterelje a figyelmet a kormány közpénzlopásaitól, és hogy a sajtójukkal áthangolják a közbeszédet. „Ne arról beszéljünk, hogy hány száz és ezermilliárdot loptak el a magyar emberektől, hogyan talicskázták haza a közpénzeket, hogyan építettek maguknak kastélyokat és birtokokat, hogyan vettek maguknak repülőket és jachtokat, és hogyan vették el a lehetőségeket a magyar emberek elől csak azért, hogy a néhány kiválasztott fideszes nagytőkés csillagászati pénzek felett rendelkezhessen” – írta. 

Demeter Mártát azután került a Ripost fókuszába, hogy augusztus közepén bejelentette: 2022-től az MSZP-s és az LMP-s múltja után a Jobbik frakcióját akarja erősíteni a 2022-es országgyűlési választások után. Miután a politikus harmadjára vált pártszínt, ezért a Ripost úgy jellemezte vezércikkében, aki a hatalomért bármire képest. Ezért aposztrofálták keddi címlapsztrorijukban politikai prostituáltként. 

Az országgyűlési képviselő keddi Facebook-bejegyzésében megjegyezte, hogy a karikatúra után rengeteg ellenzéki politikus és civil kereste meg támogatásával. „Köszönöm Jakab Péternek, a Jobbik és az LMP politikusainak és tagjainak, és mindazoknak a közéleti szereplőknek és a választókerületemben és azon kívül élő embereknek a szolidaritását, akik ma támogató szavaikkal megkerestek és megszólaltak a fideszes propagandamédia legújabb akciója kapcsán” – írta posztjában. 

 

(Kiemelt kép: Demeter Márta, az LMP képviselője napirend előtti kérdést tesz fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. június 8-án. Fotó: Bruzák Noémi / MTI)