Jakab Péter bemutatta a jobbikos CSOK-ot

A Jobbik miniszterelnökjelöltje elárulta, mi a tervük a családokkal kormányváltás esetén.

2021. szeptember 3., 09:00

Szerző:

Megduplázná a családi pótlék összegét, és a piaci ár feléért bérlakásprogramot indítana be a Jobbik az ellenzék kormányra kerülése esetén. Jakab Péter Facebook-oldalán jelentette be a választási programjának családokat érintő részét. A Jobbik miniszterelnökjelöltje kiemelte: a 2022-es választások után a párt az első gyermekes családokra fog fókuszálni. Arról, hogy ezen intézkedések mennyibe kerülnének nem írt a miniszterelnökjelölt.

Jakab Péter posztjában azt írja, a családi pótlék összegét megdupláznák és családi kártya bevezetésével garantálnák, hogy abból a gyermekneveléshez szükséges termékeket, alapvető élelmiszereket és lakhatási költségeket lehessen finanszírozni. Közölte, a sokgyermekes családok mellett az első gyermek megszületését is segíteni akarja a párt. 

Hozzátette: „Emelni kell a rendkívüli gyermekvédelmi támogatást. A gyermek születését követő második hónapig illesse meg az édesapát 15 munkanap pótszabadság. A családok lakhatási válságának enyhítése érdekében bérlakásépítési programot indítunk. A bérlakást a piaci ár feléért, harmadáért lehet majd bérelni, 6-8 év után pedig bekerülési áron meg lehet vásárolni. A fiatalok élete ne 20 éves lakáshitellel induljon”.

(Kiemelt kép: Jakab Péter, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke 2021. június 9-én. Fotó: Merész Márton /168.hu)