Jakab Péter azt kéri, Márki-Zay ne sértegesse a szavazókat, és tisztelje jobban a jobbikosokat

Jakab Péter megszólalt.

2021. október 8., 14:10

Szerző:

Jakab Péter reagált Márki-Zay néhány kijelentésére. Közleményében a Jobbik elnöke azt írja, tudomásul vette, hogy nem szerepelt jól az első fordulóban, elfogadta azt is, hogy Karácsony is visszalépett, de úgy érzi, most már tényleg rá kéne fordulni az összefogásra.

Azt írja, nélküle lehet második forduló, de a Jobbik nélkül nem.

 

„Szóval kicsit több tiszteletet kérek a jobbikosoknak, mert nélkülünk nemcsak második forduló, de kormányváltás sincs”

– tette hozzá.

A jobbik elnöke azt írja: „Ami pedig Márki-Zay azon vádját illeti, hogy a jobbikosok nem segítik a kampányt, két dolgot ajánlok miniszterelnök-jelölt úr figyelmébe: a Jobbik nem csak az első, de a második forduló sikeres megrendezését is erőn felül segíti mind aktivistákkal, mind pénzzel”.

Valamelyest megvédte Dobrev Klárát is mondván, vigyázniuk kell egymás választóira.

 

„Mindezt nem szolgálja, ha az egyik miniszterelnök-jelölt a másik szavazóit azzal vádolja, hogy valójában ők Orbán szavazói. Fejezzük be a választók sértegetését, hisz nem megosztani kell őket, hanem egyesíteni”

– írja.

Mint megírtukKarácsony Gergely pénteken bejelentette: nem indul az előválasztás második fordulóján. Karácsony azt mondta, jó szívvel hozta meg a döntést, és arra kérte az őt támogató pártokat és szervezeteket, támogassák Márki-Zay Pétert a második fordulóban.

(Kiemelt kép: Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje, a miniszterelnök-jelölti vitán az RTL Klub stúdiójába 2021. szeptember 24-én, Budapesten fotó: Dimény András / 168.hu)

 

 

 

 

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.