Végső nyugalomra helyezik Moldova Györgyöt

A Kossuth-díjas író szombaton, 89 éves korában hunyt el. 

2022. június 7., 10:05

Szerző:

Végső nyugalomra helyezik Moldova Györgyöt - az írót Kardos Péter főrabbi búcsúztatja, írja tájékoztatásában az MTI. Moldova György szombaton otthonában, családi körben hunyt el.

„Tiszta és rettenthetetlen szellemét megőrizzük, írásai, hite, elvhűsége velünk marad és mindannyiunkkal, akik őt olvassuk”

– írta lánya Moldova Júlia, az író halálhírét tudató közleményében. Az író temetését 13:00– kor a budapesti, Kozma utcai zsidótemetőben tartják meg.

(Kiemelt kép: Moldova György. Fotó: MTI)

Az Országos Mentőszolgálatnál (OMSZ) is érvényben van a Molnál múlt pénteken bevezetett üzemanyagvásárlási korlátozás – válaszolta kérdésünkre a szolgálat. Az után kerestük meg az OMSZ-t, hogy Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő azt írta a Facebook-oldalán, az 50 literes tankolási limit kevés a nagy üzemanyagtartályú és sokat fogyasztó mentőkocsikhoz, a napi többszöri tankolás pedig lassíthatja az amúgy is hatékonysági problémákkal küzdő mentőszolgálatot.

Papírból készült szívószálat hívott vissza a forgalomból a Metro Kereskedelmi Kft. – olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján csütörtökön közzétett felhívásban.