Itt a vége, csütörtökön elhallgat a Music FM, de egy új adón Orbán Gáspár Felház-alapító barátja szórakoztatja a nagyérdeműt

2019. február 5., 09:57

Szerző:

Hosszú bizonytalanság után csütörtökön elhallgat a Music FM. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa tavaly novemberben úgy határozott, nem hosszabbítja meg a rádiót működtető Prodo Voice Zrt. hét évvel ezelőtt megszerzett médiaszolgáltatási jogosultságát a Budapest FM 89,5 MHz-re és a rádiós cég hiába próbálkozott megoldást találni a helyzetre – írja a Media 1.

Az NMHH honlapján elérhető rádióhallgatottsági adatai szerint a Music FM az ország 5. leghallgatottabb rádiója volt, miközben frekvenciájuk nem is országos, főleg Budapestre és környékére korlátozódik, emellett pedig az interneten volt elérhető. Az  M-Meter és a Kantar Hoffmann által elvégzett 2018 negyedik negyedéves rádióhallgatottsági mérés szerint

a Music FM-nek országosan 474 ezer hallgatója volt.

A Music FM hullámsávján, a Budapest 89,5 MHz-en február 7. után egyelőre nem lesz semmi, mivel a Médiatanács nem írt ki a hasznosítására frekvenciapályázatot. A fejlemény miatt jelentős frekvenciahasználati díjat is veszít Magyarország, a rádiós tartalomkínálat szűkülése és több rádiózással foglalkozó család egzisztenciájának bizonytalanná válása mellett.

Jó hír viszont, hogy a héten, egy másik fővárosi frekvencián elindul egy új rádió, Manna FM néven. A csatorna egyik reggeli műsorvezetője Prekopa Donát, Orbán Gáspár Felházának társalapítója lesz.