Véglegesítették az előválasztás második fordulójának szavazóhelyeit

A második fordulóban csak miniszterelnök-jelöltekre lehet szavazni személyesen és interneten egyaránt.

2021. október 9., 09:44

Szerző:

Az Országos Előválasztási Bizottság véglegesítette a szavazóhelyeket és nyitvatartásukat az előválasztás második fordulójára, ami hét napon át tart, október 10-től október 16-áig. A helyszínek és a nyitvatartási időpontok elérhetők az ellenzéki előválasztás honlapján.

A második fordulóban miniszterelnök-jelöltekre lehet szavazni személyesen és interneten egyaránt.

Személyesen elsősorban közterületen felállított sátrakban, kisebb részt irodákban, zárt helyiségekben lehet voksolni. Október 10-16. között jellemzően reggel 8:00-tól este 18:00 óráig lesznek nyitva a szavazóhelyiségek, de több helyen lehet ettől eltérő nyitvatartás is. Azt írták, mivel a második forduló rövidebb lesz, és az egész ország egy választókerületnek számít, ezért a szavazópontok száma és nyitvatartása eltérhet az első fordulóban megismerttől.

Az interneten szintén október 10-16. között lehet voksolni. Aki az első fordulóban már regisztrált online, annak a „már szavaztam az első fordulóban” opciót kell választania, majd megadni a nevét és a személyi számát. Ha ezek rendben vannak, akkor következhet a már ismert videós azonosítás. Aki az első fordulóban nem szavazott online, annak először be kell gépelnie egy fényképes igazolványának (személyi, jogosítvány, vagy útlevél) és a lakcímkártyájának adatait, majd ezután léphet tovább a videós azonosításra. Az online regisztráció és a videós azonosítás az elovalasztas.hu oldalon a második forduló minden napján reggel 9 és este 9 óra között üzemel. 

(kiemelt kép: Ellenzéki előválasztás első napja. 2021. 09. 18. Fotó: Dimény András I 168)

A korábbi városarculati és fesztiválszervező cégekből lett Budapest Brand vezetője, elmondta az atv.hu-nak, hogy az idén a főváros nem rendez karácsonyi vásárt, mert már nincs elég idő a rendezvény előkészítésére.